Custom made versus customized: welke keuze maak je?

In de zoektocht naar bedrijfskleding kun je veel verschillende termen voorbij horen komen. Deze termen kunnen bedrijven en organisaties helpen om de juiste kledingkeuzes te maken die passen bij hun specifieke behoeften en imago. Twee veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn ‘custom made’ en ‘customized’. In deze blog leggen we je graag uit wat deze begrippen betekenen en hoe ze een rol kunnen spelen in het kiezen van bedrijfskleding die aansluit bij de wensen en eisen die jouw organisatie stelt aan bedrijfskleding.

 

Custom made bedrijfskleding: op maat gemaakt voor jouw organisatie

Custom made bedrijfskleding, ook wel op maat gemaakte bedrijfskleding, draait om het ontwerpen en vervaardigen van nieuwe kledingstukken. In dit geval worden de kledingstukken specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften en identiteit van een organisatie. Deze kleding wordt op individuele basis ontworpen en geproduceerd, waarbij rekening wordt gehouden met bedrijfskleuren, logo’s en stijl. Er wordt een nieuwe kledinglijn geproduceerd die professioneel oogt en bovendien de waarden van het bedrijf kan uitstralen.

Hoewel custom made bedrijfskleding voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen die het met zich mee brengt. Aangezien er nieuwe kledinglijnen moeten worden geproduceerd zijn er vaak flinke opstartkosten en minimale afname-aantallen. Als je kiest voor custom made bedrijfskleding, loop je het risico op hoge kosten en incourante voorraden. De keuze voor custom made bedrijfskleding is dus voornamelijk ideaal voor bedrijven die hun huisstijl op de lange termijn stabiel willen houden en grote hoeveelheden werknemers over een langere periode willen kleden.

 

Customized bedrijfskleding: gepersonaliseerde en duurzame kleding

Customized bedrijfskleding, ook wel bekend als gepersonaliseerde bedrijfskleding, biedt een iets andere benadering. Wie bedrijfskleding customized laat maken, kiest voor bestaande Ready2Wear-collecties van bewezen kwaliteit. Met Ready2Wear-collecties bedoelen we workwear-collecties van gerenommeerde en gecertificeerde producenten. Deze kledingstukken zijn niet alleen professioneel, maar ook goed te personaliseren qua kleur en uitstraling. Denk aan het toevoegen van bedrijfskleuren, logo’s en andere elementen die de kleding een unieke identiteit geven.
Een groot voordeel van customized bedrijfskleding is dat er geen nieuwe productielijnen hoeven worden opgezet. Hierdoor worden de opstartkosten aanzienlijk verlaagd en kan er vaak al vanaf één stuk geleverd worden. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor organisaties die flexibiliteit en duurzaamheid willen combineren, zonder grote voorraden aan te leggen.

Bovendien is customized bedrijfskleding een uitstekende stap in de richting van duurzaamheid. Omdat er bestaande kledinglijnen worden gebruikt en geen maatwerk nodig is, wordt verspilling geminimaliseerd en kan er efficiënter worden omgegaan met grondstoffen.

 

Bright Workwear

Bij Bright Workwear weten we, dankzij onze uitgebreide marktkennis en jarenlange ervaring, precies welke duurzame kleding we waar voor wie kunnen inkopen. Bovendien zijn we er in gespecialiseerd om uit dit Ready2Wear-aanbod het juiste aanbod samen te stellen. Dankzij onze eigen ontwerpafdeling, productieruimte en coupeuse kan het kledingpakket van top tot teen worden gepersonaliseerd.

Bij Bright Workwear begrijpen we dat de keuze voor bedrijfskleding een complex traject is die impact heeft op het imago en de werkcultuur van het bedrijf. Met onze uitgebreide kennis van de markt en jarenlange ervaring kunnen we helpen bij het selecteren van duurzame kleding die bij jouw organisatie past. Onze eigen productieruimte, ontwerpafdeling en coupeuse stellen ons in staat om customized bedrijfskleding tot in de puntjes te personaliseren , zonder concessies te doen aan kwaliteit en duurzaamheid. Samen kiezen we een kledingpakket dat niet alleen representatief is voor jouw bedrijf, maar óók bijdraagt aan een ‘Bright Planet’. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.